Domaće tržište akcija nastavilo je silazni trend drugu sedmicu zaredom, pre svega kao posledica novog pada akcija Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO). Ukupan promet na tržištu iznosio je 817,3 miliona dinara (oko sedam miliona evra), dok je indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio 1,3 odsto na 870,6 poena.

Aerodrom je bio najprometnija akcija sa realizacijom od 17,6 miliona dinara uz pad cene na nedeljnom nivou od 5,4 odsto. Od sredine septembra Aerodrom je izgubio na vrednosti oko 16 procenata s obzirom na veliki pritisak na strani prodaje od strane jednog krupnog investitora. Ova akcija je nedelju zatvorila na nivou od oko 1.700 dinara gde se poslednji put nalazila krajem januara tekuće godine.

Ni akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) nisu imale sjajnu trgovačku nedelju uprkos ataktivnosti naftnih biznisa globalno usled sukoba na Bliskom istoku. NIS je nedelju zaključio u minusu od jedan odsto na 765 dinara uz promet od 12 miliona dinara. NIS će za sedam dana objaviti rezultate poslovanja za treće tromesečje koji će pokazati koliko je kompanija uspela da neutrališe loše rezultate iz drugog kvartala.

Dunav osiguranje (DNOS) je poraslo 2,1 odsto na 990 dinara uz promet od 6,8 miliona dinara, dok su Impol Seval (IMPL) i Messer Tehnogas (TGAS) oslabili 2,5 odnosno 1,2 odsto, respektivno, uz male promete.

Izvor: Momentum