Domaće tržište akcija neznatno je poraslo tokom novembra, dok je ukupan promet bio najslabiji od marta, delimično i usled odsustva većeg trgovanja obveznicama. Ukupna realizacija na tržištu tokom meseca dostigla je 763,6 miliona dinara (6,5 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,2 odsto na 877,7 poena.

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila realizaciju od 28,7 miliona dinara, potom Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) sa prometom od 23,5 miliona dinara, te Dunav osiguranje (DNOS) sa 14,7 miliona dinara.

NIS je predvodio dobitnike skokom od šest procenata na 815 dinara, pre svega usled slabe ponude koja je omogućila akciji da dostigne najviši nivo još od maja. Messer Tehnogas (TGAS) je porastao 1,8 odsto na 15.510 dinara, dok su prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) skočile 1,3 odsto na 8.100 dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je oslabio 6,8 odsto na 1.677 dinara nakon što se posle dužeg vremena pojavio krupniji prodavac na ovoj hartiji što je neminovno vodilo velikoj korekciji cene. Neznatan pad uz minorne promete registrovali su Energoprojekt holding (ENHL), Metalac (MTLC) i Impol Seval (IMPL).

Izvor: Belex, Momentum