Domaće tržište akcija stiglo je do najvišeg nivoa od početka oktobra, ali uz prilično slabu investiiconu aktivnost. Ukupana realizacija na tržištu iznosila je 44,4 miliona dinara (0,4 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 1,4 odsto na 891,6 poena.

Najprometnija akcija na tržištu bio je beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) koji je skočio 5,9 odsto na 1.821 dinar uz promet od 22,6 miliona dinara. Najveći deo ove realizacije ostvaren je u rasponu 1.660-1700 dinara, dok je snažan rast usledio poslednjeg trgovačkog dana na skromnom obimu.

Dunav osiguranje (DNOS) je protekle sedmice stizalo do nivoa od 1.000 dinara, ali je nedelju okončalo bez promene na već ustaljenom nivou od 980 dinara. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 5,3 miliona dinara. Uprava kompanije saopštila je da su letošnje vremenske nepogode donele troškove likvidacije šteta u iznosu od nepunih milijardu dinara, što će svakako negativno uticati na profitabilnost kompanije u drugom polugodištu.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je blagi pad vrednosti nakon višenedeljnog uzlaznog trenda. Ukupan promet iznosio je svega 2,2 miliona dinara, pre svega kao posledica povećane ponude koja je teško pronalazila kupce na nivoima iznad 800 dinara.

Izvor: Momentum