Nakon četiri vezane nedelje pada, domaće tržište akcija zabeležilo je stagnaciju protekle sedmice uz prilično nisku investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 80,3 miliona dinara (0,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 okončao sedmicu na nivou od 861,5 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je ostvarila realizaciju od 23,9 miliona dinara, mahom u jednoj transakciji na ceni od 740 dinara. NIS je nedelju okončao na 730 dinara, nakon što je prethodno prošao presek za bruto dividendu od 143,3 dinara koju treba da usvoji skupština akcionara 29. juna.

Akcije Dunav osiguranja (DNOS) uspele su da se neznatno odlepe od nivoa od 900 dinara, dok se Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) približio istorijskom maksimumu uprkos velikim problemima u pružanju usluga s početkom turističke sezone.

Državni zvaničnici održali su sastanak sa predstavnicima VINCI-ja kako bi se ispoštovali uslovi koncesionog ugovora i normalizovala situacija na aerodromu. Inače, i posle više od pet godina od potpisavanja ugovora o koncesiji, ovaj dokument je ostao nedostupan za investicionu javnost i akcionare kompanije.

Izvor: Momentum