Jedna od vodećih tehnološka kompanija za online naručivanje vožnji, kineski DiDi Global, zakazala je vanrednu skupštinu akcionara za 23. maj na kojoj će se glasati o povlačenju akcija sa Njujorške berze.

Kompanija je saopštila u subotu da pre okončanja postupka delistiranja neće podnet zahtev ni za jednu drugu berzu, dodajući da će nastaviti da istražuje potencijalni listing na drugom međunarodno priznatnom tržištu kapitala.

Nakon što je ova kompanija sprovela listing na Njujorškoj berzi sredinom prošle godine, kineska vlada je ubrzo pokrenula proveru njene digitalne bezbednosti i ukinula dostupnost njenih usluga na domaćim aplikacijama. Kineski zvaničnici su potom zatražili od uprave kompanije da osmisli plan za delistiranje zabrinuti da bi osetljivi podaci mogli da procure.

Didi je u decembru objavio da je upravni odbor podneo zahtev za delistiranje te da će težiti kotaciji u Hong Kongu, a svi akcionari bi trebalo da dobiju pravo zamene njihovih akcija u hartije kotirane na tom drugom tržištu.

Izvor: Bloomberg, Momentum