Domaće tržište akcija zabeležilo je pad vrednosti i treću sedmicu zaredom, i to intezitetom koji nije zabeležen još od početka juna. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 1,9 odsto na 854,6 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 49,3 miliona dinara (0,4 miliona evra).

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Messer Tehnogas (TGAS) koji je realizovao promet od 31,1 milion dinara, mahom na ceni od 13.000 dinara. Ova velika transakcija zabeležena je u sredu, a zanimljivo je da je prethodno akcija sa nevelikim prometom stizala do 16.900 dinara, što je njena najviša vrednost u poslednjih godinu dana. Tehnogas još uvek nije objavio polugodišnje rezultate poslovanja koji bi mogli imati velikog uticaja na kretanje akcije do kraja godine koja je pre ovog trgovanja uglavnom osciliala oko nivoa od 14 hiljada dinara.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) nastavile su oporavak uz neveliki promet, stigavši prošle sedmice do nivoa od 713 dinara, uz realizaciju od 3,7 miliona dinara, i neutralisavši time pad nakon objave kvartalnih rezultata.

Velike korekcije od 4,2 odnosno pet odsto zabeležili su Dunav osiguranje (DNOS) i Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO), dok se Metalac (MTLC) posle dužeg vremena domogao nivoa od 1.650 dinara.

Izvor: Momentum