Microsoft će verovatno dobiti antimonopolsko upozorenje EU u vezi sa preuzimanjem Activision Blizzard-a, prenosi Reuters pozivajući se na neimenovane izvore, što bi moglo dodatno zakomplikovati zaključenje transakcije.

Evropska komisija priprema zapisnik poznat kao izjava o prigovorima u kojem se izražava zabrinutost u vezi sa transakcijom koji će biti poslat Microsoft-u u narednim nedeljama, navodi agencija.

Microsoft je saopštio da „nastavlja da radi sa Evropskom komisijom na rešavanju bilo kakvih problema na tržištu, te da je cilj kompanije da što više igarica približi većem broju ljudi, a ova transakcija će pomoći u ostvarenju tog cilja.“

Microsoft, koji je vlasnik gejmerske konzole Xbox, najavio je ovo preuzimanje u januaru prošle godine kako bi se efikasnije takmičio sa najvećim konkurentima kao što su Tencent i Sony.

Evropsko antimonopolsko telo saopštilo je da će konačnu odluku o preuzimanju doneti do 11. aprila.

I američki i britanski regulatori su, međutim, izrazili zabrinutost, a američka Federalna trgovinska komisija je najavila da će pokrenuti sudski spor kako bi blokirala transakciju.

Preuzimanje Activision-a dobilo je zeleno svetlo bez uslova u Brazilu, Saudijskoj Arabiji i Srbiji.

Izvor: Reuters, Momentum