Domaće tržište akcija zabeležilo je posle dužeg vremena solidan obim prometa, zahvaljujući nekolicini velikih transakcija, dok je indeks Belex15 oslabio pola procenta na 930,4 poena. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 380,3 miliona dinara (3,2 miliona evra).

Najprometnija akcija na tržištu bilo je saobraćajno preduzeće Lasta (LSTA) koje je u jednoj transakciji na ceni od 560 dinara ostvarilo promet od 145,3 miliona dinara. Na strani prodaje stajao je Grad Beograd koji je prodao vlasnički udeo od 11,5 procenata i u potpunosti izašao iz vlasništva kompanije. I nakon ove transakcije država i dalje kontroliše kontrolni paket akcija u ovom preduzeću.

Od akcija iz indeksne korpe najprometnije je bilo Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje je zabeležilo promet od nepunih 120 miliona dinara, mahom po ceni od 7.500 dinara. Sama kompanija je intezivirala program sticanja sopstvenih akcija i bila je glavni kupac protekle sedmice, stekavši dodatnih 6,6 odsto akcija za vlasniti portfelj.

Akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) stagilizovale su se na nivou od 1.800 dinara uz pad cene na nedeljnom nivou od 1,4 odsto. Ukupan promet u trgovanju iznosio je nepuna 22 miliona dinara.

Nakon višenedeljnog velikog rasta, a uoči očekivane objave ponude za preuzimanje, akcije Messer Tehnogasa (TGAS) su pale 5,5 odsto na 23.300 dinara, dok je silazni trend zabeležio i NIS (NIIS) koji se na kraju nedelje stabilizovao oko nivoa od 780 dinara.

Izvor: Momentum