Domaće tržište akcija poraslo je protekle sedmice 1,1 odsto, mereno indeksom Belex15, dok je ukupan promet na tržištu iznosio 718,2 miliona dinara (6,1 milion evra).

Nastavljen je trend snažnih prometa Messer Tehnogasa (TGAS) koji je u sedmici skočio 4,6 odsto na 17.251 dinar. Ukupan promet iznosio je 32,5 miliona dinara. Od sredine januara ova akcija beleži pojačani promet, zabeleživši u tom periodu rast cene veći od 10 procenata. Na sličnim nivoima Tehnogas se poslednji put nalazio u septembru pred objavu polugodišnjih rezultata.

Naftna industrija Srbije (NIIS) blago je oslabila protekle sedmice na 811 dinara uz promet od 15,6 miliona dinara. Kompanija je objavila godišnje rezultate poslovanja koji su došli nezatno ispod očekivanja tržišta. Profit kompanije pao je 52 odsto na 44,2 milijarde dinara, dok bi akcionari mogli računati sa dividendom od oko 65 dinara po akciji što na aktuelnoj ceni nosi dividendni prinos od nepunih osam odsto.

Metalac (MTLC) je nakon serije solidnih prometa prošle sedmice porastao 1,6 odsto na 1.550 dinara dok je Dunav osiguranje (DNOS) nastavilo da oscilira oko nivoa od 920 dinara.

Izvor: Momentum