Prva sedmica u aprilu donela je izuzetno slab promet na tržištu akcija uz nepromenjenu vrednost repernog indeksa Belex15 koji je ostao nadomak nivoa od 990 poena. Ukupan promet na tržištu iznosio je 286,5 miliona dinara (2,4 miliona evra), pre svega usled trgovanja državnim obveznicama.

Najprometnija akcija bilo je Dunav osiguranje (DNOS) koje je poraslo 1,5 odsto na 1.064 dinara uz promet od 4,3 miliona dinara. Kao što je od ranije poznato, kompanija je sazvala skupštinu akcionara za 25. april, a 9. april je utvrđen kao ex-dividend dan. Uprava kompanije je predložila usvajanje dividende od 51,64 dinara po akciji.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) zabeležile su izuzetno skroman promet od 2,6 miliona dinara, zadržavši se na nepromenjenom nivou od 860 dinara. Kompanija će do kraja meseca objaviti rezultate poslovanja za prvo tromesečje, dok će u maju biti i zvanično poznat predlog dividende iz prošlogodišnje dobiti.

Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) stigle su do nivoa od 25.000 dinara što je cena iz ponude za preuzimanje koju je uputio većinski vlasnik ove kompanije. Posle dužeg vremena među prometnijim akcijama bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je porastao dva odsto na 316 dinara uz promet od 1,7 miliona dinara.

Izvor: Momentum