Biografija

Danilo Pavićević je angažovan na poslovima finansijskog analitičara i obavlja poslove analize finansijskih izveštaja kompanija, tehničkih trendova akcija, te samim tim pruža pomoć klijentima u donošenju investicionih odluka. Momentum Securities timu se priključio u maju 2021. godine.

Od septembra 2020. godine radio je za brokersku kuću Prudence Capital, gde je obavljao poslove interne analize makro i mikro trendova na svetskom tržištu, sa akcentom na američke berze, a analitičke procene finansijskih instrumenata bile su mu glavna okupacija.

Danilo Pavićević je diplomirao na američkom biznis akreditovanom fakultetu “Lindenwood University” u Sent Čarlsu, država Illinois. Svoj prvi poslovni angažman započeo je već na drugoj godini studija gde je radio kao asistent za Naprednu matematiku i statistiku. Kroz dalje dokazivanje profesorskom kadru, uspeo je da se u trećoj godini fakulteta pridruži investicionom timu fakulteta, gde je sa kolegama i profesorima modifikovao i restrukturirao portfolio fakulteta. Završio je fakultet sa prosekom 3,95/4,00 i dobio zvanje “Suma cum Laude”, u decembru 2020. godine.

Na predlog Univerziteta, postao je u oktobru 2019. godine član “CFA Society” u Sent Luisu i učestvovao je u organizaciji investicionih konferencija, na kojima je imao priliku da predstavi svoje analize tržišta i kompanija. Kao predstavnik fakulteta učestvovao je u “Research Challenge 2020” koji je organizovan od strane CFA društva, a takmičenje je organizovano na nivou cele Amerike.