Nakon što je iz Naftne industrije Srbije (NIIS) saopšteno da će ova kompanija godišnje rezultate poslovanja predstaviti 21. februara, znatno je pojačana investiciona aktivnost na ovoj hartiji.

NIS je prošle sedmice zabeležio najveći nedeljni promet u poslednjih najmanje godinu dana, dok je cena akcije dostigla nedeljni maksimum na nivou od 725 dinara. Poslednji put na ovom nivou NIS se nalazio krajem februara, neposredno nakon izbijanja pandemije.

Očekuje se da bi kompanija mogla da objavi profit za 2022. godinu od preko 700 miliona evra, dok je trenutna tržišna kapitalizacija NIS-a oko milijarde evra.

Protekla trgovačka sedmica na Beogradskoj berzi donela je nešto življu investicionu aktivnost i na ostalim akcijama uz nastavak rasta indeksa. Dunav osiguranje (DNOS) je posle dužeg vremena probilo psihološku granicu od 1.200 dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) dostigao 1.800 dinara što je njegov najviši nivo još od preseka za isplatu jednokratne koncesione dividende krajem 2018. godine.

Izvor: Momentum