Kako prenosi Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore, Amazon pregovara sa mobilnim operaterima oko ponude niskotarifne ili čak besplatne mobilne usluge za svoje Prime pretplatnike.

Kako se navodi, Amazon pregovara sa Verizonom, T-Mobile-om i Dish-om da dobije najniže moguće veleprodajne cene. To bi mu omogućilo da Prime članovima ponudi plan mobilnih usluga za 10 dolara mesečno ili čak besplatno, i time pojača lojalnost među klijentima koji najviše troše.

Prema istim navodima, u razgovore koji traju već traju 6-8 nedelje bio je povremeno uključen i AT&T, a ovaj plan za realizaciju bi mogao da zahteva još nekoliko meseci, a mogao bi i da bude i odbačen.

Akcije Dish-a zabeležile su skok u petak od 16 procenata s obzirom da bi ovaj posao mogao pomoći ovoj satelitskoj TV kompaniji da sprovede tranziciju i postane nacionalni mobilni operater. S druge strane, akcije T-Mobile-a su pred kraj trgovanja ublažile gubitke i pretrpele pad od 5,6 odsto, dok su Verizon i AT&T oslabili više od tri procenta  s obzirom da bi ove kompanije mogle da zabeleže pad broja pretplatnika u korist jeftinije opcije na Amazonu.

Iz Amazona su negirali ovo pisanje, navodeći da „uvek istražuju nove mogućnosti za Prime članove, ali da nemaju planove da u ovom momentu uvode mobilne usluge“.

Prime članovi Amazona plaćaju 139 dolara godišnje za privilegije kao što su brza isporuka, video streaming i pristup stotini miliona pesama. Analitičari procenjuju da Prime članstvo kompanije stagnira nakon što je cena povećana za 20 dolara i da trenutno broji oko 167 miliona pretplatnika što je nepromenjeno u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Bloomberg, Momentum