Proizvođač farmerki, američki Levi Strauss, smanjio je očekivanja za fiskalnu godinu nakon što je kompanija objavila prihode za treće tromesečje ispod očekivanja tržišta.

Kompanija je zabeležila prihod u periodu od 1,51 milijardu dolara, ispod konsenzusa od 1,54 milijarde dolara, dok je dobit po akciji (EPS) od 0,28 dolara bila neznatno iznad konsenzusa od 0,27 dolara.

Neto prihodi u veleprodaji pali su osam odsto usled lošijeg rezultata na severnoameričkom i evropskom tržištu. Direktna prodaja je skočila 14 odsto, a u okviru nje online prodaja je porasla 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupne zalihe su porasle šest odsto na godišnjem nivou, a kompanija očekuje da se zalihe spuste ispod prošlogodišnjeg nivoa do kraja godine.

Kada je u pitanju prognoza za čitavu godinu, kompanija očekuje rast prihoda od 0-1 odsto u odnosu na raniji raspon 1,5-25 odsto, dok se prilagođeni EPS i dalje očekuje na nivou 1,10-1,20 dolara.

Kompanija je nagovestila smanjenje troškova, saopštivši da je započela „preispitivanje operativnog modela i strukture troškova koji bi trebalo da podstaknu fleksibilnost i uštede u troškovima materijala počev od 2024. godine“.

Akcije kompanije u produženom trgovanju, nakon objave rezultata, oslabile su skoro tri odsto na 12,8 dolara.

Izvor: Investing, Momentum