Kanadski proizvođač opreme za jogu, Lululemon, podigao je očekivanja u pogledu fiskalnog četvrtog kvartala, nakon što su veći popusti podstakli više kupaca da troše na proizvode kompanije tokom praznične sezone.

Ova revizija očekivanja došla je nakon što je Lululemon prilikom objave rezultata za fiskalni treći kvartal dao skromna očekivanja za predstojeći period.

Kompanija je u saopštenju navela da je zadovoljna učinkom tokom praznične sezone. „Naš prodajni trend ostao je izbalansiran u svim kanalima, kategorijama i regionima, što nam je omogućilo da podignemo očekivanja“, naveli su iz kompanije.

Lululemon sada očekuje da u fiskalnom četvrtom kvartalu koji se završava sa januarom ostvari prihod od 3,17-3,19 milijardi dolara u odnosu na ranije očekivanih 3,14-3,17 milijardi dolara.

Dobit po akciji (EPS) u istom periodu se očekuje u rasponu 4,96-5,00 dolara u odnosu na raniju prognozu od 4,85-4,93 dolara.

Akcije kompanije koje su zabeležile snažan rast u poslednja dva meseca prošle godine, na početku trgovanja beleže korekciju od jedan odsto na oko 486 dolara.

U 2023. godini akcije Lulemona su skočile oko 60 procenta, značajno nadmašivši učinak indeksa S&P 500 i većine konkurenata iz sektora prodaje sportske opreme.

Izvor: Reuters, Momentum