Grupa investitora koju čine Arkhouse Management i Brigade Capital dala je ponudu vrednu 5,8 milijardi dolara za preuzimanje lanca robnih kuća Macy’s, prenose američki mediji.

Investiciona firma fokusirana na nekretnine, Arkhouse Management, i globalni upravljač imovinom, Brigade Capital Management, podneli su predlog za kupovinu akcija Macy’s-a koje ne poseduju po ceni od 21 dolar po akciji, navode neimenovani izvori.

Ponuđena cena predstavlja premiju od 20,8 odsto u odnosu na cenu zatvaranja u petak, a akcije danas u pred-trgovanju beleže skok od oko 20 procenata na 20,8 dolara.

Ponuđač, koji već ima veliki vlasnički udeo u ovom lancu robnih kuća putem fondova kojima upravlja Arkhouse, već je razgovarao sa ciljnom kompanijom ali nije poznato kakvo je njeno stanovište.

Arkhouse i Brigade veruju da je Macy’s potcenjen na tržištu i nisu isključili mogućnost povećanja ponude nakon dubinskog snimanja poslovanja, a dostavili su i pismo kojim su dokazali sposobnost grupe da može finansirati predloženi posao.

Macy’s je objavio kvartalne rezultate poslovanja iznad očekivanja, usled snažne tražnje za kozmetičkim proizvodima i nižih zaliha, što je dobar signal da je kompanija konačno na putu da smanji visoke zalihe sa koijma se bori još od 2022. godine.

Investiciona javnost je skeptična da li će ova investiciona grupa imati resurse da eventualno preuzimanje kompanije sprovede do kraja, s obzirom da do sada nije realizovala nijedan ovakav veliki posao.

Izvor: Reuters, Momentum