Elon Mask je ponovo promenio mišljenje i predložio da ipak kupi Twitter za 54,20 dolara po akciji, prenosi Bloomberg pozivajući se na neimenovane izvore, a navodno do dogovora bi moglo doći već u petak.

Akcije Twitter-a skočile su za čak 15 odsto nakon ove objave da bi ubrzo potom bilo zaustavljeno trgovanje na ceni od 48 dolara. Produžetak trgovanja doneo je nastavak rasta na 52 dolara, što predstavlja skok od 22 odsto

Nakon što je Mask proletos objavio preuzimanje Twitter-a, procenjujući kompaniju na 44 milijarde dolara, brzo je pokušao da odustane od ovog posla, dok je u julu zvanično obavestio kompaniju o svojim namerama da raskine ugovor. Twitter je podigao tužbu protiv Maska kako bi ga primorao na ispunjenje preuzetih obaveza, a početak suđenja je zakazan za 17. oktobar u Delaveru.

Mask je naveo da je Twitter pogrešno izvestio o broju botova na ovoj društvenoj mreži što je bio jedan od razloga zašto je odustao od dogovora. On i njegovi advokati su tvrdili da je ova društvena mreža obmanjivala investitore navodeći lažne podatke u izveštajima podnetim Komisiji za hartije od vrednosti.

Twitter je, međutim, uzvratio da su Maskove tvrdnje o prevari netačne i da su zasnovane na pogrešnom razumevanju načina na koji kompanija obrađuje botove i lažne naloge na ovoj platformi. Iz kompanije su dodali da je Mask samo tražio izgovor da odustane od ugovora kada su akcije Twitter-a pale sa generalnim padom tržišta.

CNBC navodi da bi Mask mogao da postane vlasnik Twitter-a u roku od nekoliko dana, dok bi svi sudski sporovi bili stavljeni van snage.

Izvor: CNBC, Momentum