Nakon što je svoje pratioce na društvenoj mreži Twitter osnivač i direktor Tesle, Ilon Mask, prošle godine konsultovao oko prodaje akcija u ovoj kompaniji, zbor poreskih razloga, anketu je sproveo i u vezi sa povlačenjem sa čela nedavno preuzetog Twitter-a.

Mask je obećao da će se pridržavati rezultata glasanja koje je završeno jutros, a oko 57 odsto od 16 miliona pratilaca potvrdno se izjasnilo na pitanje da li treba da se povuče sa funkcije direktora koju trenutno obavlja u Twitter-u.

Akcije Tesle porasle su danas u pred-trgovanju skoro tri odsto, nakon pada od 57 odsto od početka godine zbog zabrinutosti investitora usled haotičnog preuzimanja Twitter-a koje je Masku odvraćalo pažnju od vođenja ovog proizvođača e-vozila.

Preuzimanjem ove društvene mreže, Mask se suočio sa kritikama zbog sprovedenih promena, poput otpuštanja više od polovine zaposlenih i vraćanja ranije zabranjenih naloga, ali i sa pozivima da se fokusira na Teslu čije akcije se u poslednje vreme nalaze u slobodnom padu. Otkako je krajem oktobra nevoljno morao da privede kraju preuzimanje Twitter-a, Mask je većinu vremena proveo na ovoj društvenoj mreži.

Još uvek nije poznato ko bi mogao da zameni Maska, a on sam je na ovoj društvenoj mreži napisao da nema naslednika i „da niko ne želi posao koji bi Twitter mogao održati u životu“.

 Izvor: Bloomberg, Momentum