Tehnološka kompanija specijalizovana za autonomnu vožnju, Mobileye Global, objavila je prihode i dobit iznad očekivanja u svom prvom kvartalnom izveštavanju nakon što se kompanija u oktobru putem inicijalne ponude akcija pojavila na berzi.

Doprinos rastu poslovanja dala je sve prisutnija potreba proizvođača automobila da u cilju jačanja bezbednosnih funkcija u automobilima sve više usvajaju tehnologiju autonomne vožnje.

Kvartalni prihod kompanije porastao je 38 odsto na 450 miliona dolara, što je bilo neznatno iznad konsenzusa od 447 miliona dolara.

Međutim, neto gubitak je povećan sa 26 na 45 miliona dolara. Na prilagođenoj bazi, dobit po akciji (EPS) dostigla je 0,15 dolara, iznad očekivanja od 0,12 dolara.

U tekućem fiskalnom kvartalu kompanija očekuje prihod u rasponu 527-545 miliona dolara, znatno iznad konsenzusa od 483,7 miliona dolara.

Mobileye, čiji su klijenti između ostalih BMW, Nissan i Volkswagen, pojavio se na berzi 26. oktobra nakon što je u inicijalnoj ponudi prikupio 861 milion dolara.

Akcije kompanije porasle su juče preko pet procenata, dok su od momenta IPO-a skočile 53 odsto vrednujući Mobileye 25,8 milijardi dolara.

Izvor: Reuters, Momentum