Vodeća globalna streaming platforma, Netflix, ponovo se vratila na putanju rasta nakon što je izvestila da je u trećem tromesečju povećala broj korisnika za 2,41 milion.

Kompanija je zabeležila rast u svim regionima u svetu i saopštila da očekuje rast broja pretplatnika u tekućem kvartalu od 4,5 miliona.

Iako Netflix nije ostvario rast kao što je to bio slučaj u nekoliko proteklih godina, ovo je veoma dobra vest za ulagače nakon što je kompanija gubila pretplatnike u prvoj polovini godine.

Prihod u kvartalu porastao je šest odsto na 7,93 milijarde dolara, što je bilo iznad očekivanja od 7,84 milijarde dolara. Dobit po akciji (EPS) od 3,10 dolara takođe je potukla očekivanje od 2,13 dolara, dok je broj plaćenih korisnika povećan na 223,1 milion.

Rast poslovanja u velikoj meri je posledica jakih programskih sadržaja u kvartalu koji je startovao novim epizodama serije „Stranger Things“, objavljen je korejski hit „Extraordinary Attorney Woo“, te filmovi „The Gray Man“ i „Purple Hearts“.

U tekućem kvartalu uprava očekuje prihod od 7,77 milijardi dolara što je ispod očekivanja od 7,98 milijardi dolara. EPS se očekuje na nivou od 0,36 dolara u odnosu na konsenzus od 1,20 dolara.

Akcije Netflix-a skočile su u produženom trgovanju 14,3 odsto na 275,3 dolara, ali od početka godine i dalje beleže veliki minus od 54,3 odsto.

Izvor: Bloomberg, Momentum