Beogradski aerodrom uslužio je tokom septembra 605.596 putnika, što predstavlja smanjenje od 6,4 odsto u odnosu na predpandemijsku, 2019. godinu, prenosi portal EX-Yu Aviation.

Ovo je bio drugi po uspešnosti septembar u istoriji kompanije, a broj komercijalnih poletanja i sletanja dostigao je 96,7 procenata u odnosu na 2019. godinu.

Posmatrano u periodu januar-septembar, aerodrom je zabeležio promet od 4,18 miliona putnika, što predstavlja smanjenje od 12 procenata u odnosu na predpandemijski nivo. Broj komercijalnih poletanja i sletanja iznosio je 49.311.

Beogradski aerodrom se nalazi nadomak dostizanja nivoa iz 2019. godine 

VINCI je u tradicionalnoj objavi podataka o prometu nakon svakog kvartala saopštio da je beogradski aerodrom posebno povećao promet na linijima van evropskog tržišta, napominjući da je tursko tržište zabeležilo skok od 43 odsto.

VINCI je u drugoj polovini decembra 2018. ispunio finansijske uslove 25-ogodišnje koncesije i otpočeo upravljanje aerodromom „Nikola Tesla“.  Sama kompanija Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) koja je kotirana na Beogradskoj berzi sada kontroliše proces koncesije i ubira godišnje koncesione naknade u skladu sa ugovorom o koncesiji.

Izvor: VINCI, EX-Yu Aviations, Momentum