Američki prodavac sportske opreme, Foot Locker, objavio je veće prihode i profit u fiskalnom trećem kvartalu, što je omogućilo upravi kompanije da podigne ranije data očekivanja na nivou fiskalne godine.

Prilagođena dobit po akciji (EPS) u periodu avgust-oktobar pala je 34 odsto i dostigla 1,27 dolara po akciji, što je bilo iznad očekivanja od 1,11 dolara.

Prihod je pao za manje od jedan odsto na 2,17 milijardi dolara, ali takođe iznad konsenzusa od 2,01 milijarde dolara. Prodaja u postojećim radnjama u trećem kvartalu porasla je 0,8 odsto prkoseći očekivanom padu od šest odsto.

Zalihe su skočile za 29,5 odsto na 1,69 milijardi dolara uz ocenu uprave kompanije da je njihov trenutni kvalitet veoma zdrav i da je kompanija u poziciji da zadovolji tražnju u predstojećoj prazničnoj sezoni.

Uprava kompanije na nivou fiskalne godine sada očekuje pad prodaje od četiri do pet odsto u odnosu  na ranije predviđen pad od šest do sedam odsto. EPS se očekuje u rasponu od 4,42 do 4,50 dolara, takođe iznad ranije prognoze od 4,25 do 4,45 dolara.

Akcije Foot Locker-a skočile su na trgovanju u petak 8,7 odsto na 35,9 dolara, dok od početka godine beleže minus od 17,8 odsto.

Izvor: Investors, Momentum