Američki proizvođač sportske opreme, Under Armour, nakon dobrog rezultata u fiskalnom drugom kvartalu spustio je očekivanja prihoda i profitabilnosti za fiskalnu godinu usled slabije potražnje, većih troškova poslovanja i jakog kursa dolara.

Prihod u periodu jul-septembar porastao je dva odsto u odnosu na prošlu godinu na 1,57 milijardi dolara, nadmašujući konsenzus od 1,55 milijarde dolara.

Prilagođena dobit po akciji (EPS) od 0,20 dolara bila je iznad konsenzusa od 0,16 dolara, dok je bruto margina pala 5,6 procentnih poena na 45,4 odsto, usled povećane cene transporta, učestalijih rasprodaja i negativnog uticaja kursnih razlika.

Prihodi po svim tržištima su porasli u odnosu na prošlu godinu osim na severnoameričkom tržištu koje je zabeležilo pad od dva odsto na milijardu dolara.

Negativan uticaj kursnih razlika se najbolje mogao videti u rastu prihoda u EMEA regionu i na azijskom tržištu koji su mimo kursnih razlika porasli 20 i 16 odsto, u odnosu na 9 i 7 odsto posle kursnih razlika, respektivno.

Kompanija je smanjila projekcije rasta prihoda za tekuću fiskalnu godinu sa raspona 5-7 odsto, na nisku jednocifrenu stopu rasta, dok se operativni profit očekuje između 270 i 290 miliona dolara, što je niže od inicijalnog opsega 300-325 miliona dolara.

Akcije Under Armoura porasle su 12 procenata na nivo od nepunih osam dolara, dok od početka godine beleže pad od 62,5 procenata.

Izvor: MarketWatch, Momentum