Američki telekomunikacioni operater, T-Mobile (TMUS), objavio je odlične preliminarne rezultate za 2022. godinu, koji odražavaju snažan priliv novih klijenata tokom godine.

Ukupan broj korisnika porastao je 4,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 113,6 miliona, što je rekordni rezultat kompanije.

U toku godine kompanija je dodala 6,4 miliona postpaid korisnika (rast od 16,4 odsto), iznad gornje granice očekivanja, dok je od toga broj postpaid telefonskih pretplatnika iznosio 3,1 milion. Stopa napuštanja mreže od strane postpaid pretplatnika iznosila je 0,88 odsto, što je poboljšanje u odnosu na proteklu godinu.

T-Mobile je dodao i dva miliona korisnika brzog interneta u 2022. godini, u poređenju sa samo 546.000 korisnika u 2021. Očekuje se da će ovaj preliminarni podatak biti veći nego kod njegovih rivala, uključujući AT&T (T) i Verizon (VZ), zajedno.

Kompanija je dodala i 338.000 neto novih prepaid korisnika za celu godinu, što je pad od 1,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

T-Mobile bi trebalo da objavi rezultate za četvrti kvartal i celu godinu 9. februara, nakon zatvaranja tržišta.

Akcije T-Mobile-a skočile su na današnjem trgovanju skoro tri odsto, dok je većinski vlasnik kompanije Deutsche Telekom porastao 1,6 odsto.

Izvor: TipRanks, Momentum