Apple dizajnira, proizvodi i prodaje pametne telefone, kompjutere, tablete, satove, slušalice i druge tehničke uređaje, te nudi mnoštvo usluga (Apple Store, TV, Music, Pay, Fitness+…) koje su objedinjene u jedinstvenom ekosistemu. Kompanija je razvila sopstveni operativni sistem, iOS, koji ekskluzivno pokreće telefone i druge uređaje kompanije (iPhone, iPod Touch, iPad).

Apple je kompanija koja je od samih početaka razvoja pokušavala da razume potrebe korisnika više nego što se  opterećivala razvojem svoje tehnologije. Poslovna politika ranih lidera kompanije duboko se integrisala i postala je kultura koja se i dan danas gaji, atmosfera koja stavlja korisnika u centar istraživanja i ne nagađa šta bi korisniku bilo potrebno. Kompanija se trudi da svoje proizvode unapređuje iz modela u model, i uz razvoj operativnog sistema i usluga održava tržišni udeo čineći korisnike pozitivno zavisnim od ekosistema kompanije.

Svoju posvećenost klijentima kompanija je pokazala u više navrata. Dok su se druge velike konkurentske firme fokusirale na unapređivanje performansi modela telefona ili laptopa, kompanija je lansirala jedinstven način plaćanja (Apple Pay) preko koga se obavljaju ne samo transakcije za potrebe Apple prodavnice, već i transakcije u svakodnevnom životu. Takođe, kompanija je u SAD izbacila i svoju kreditnu karticu proširivši usluge i na sektor finansija, a ne bi bilo iznenađenje i dalje širenje ove vrste usluga na gotovinske, investicione račune… Cilj kompanije je, dakle, ponuditi što širu lepezu usluga koje će doprineti da se putem različitih paketa stvori što šira baza pretplatnika (Apple One).