Kako prenosi Financial Times pozivajući se na neimenovane izvore, britanski dizajner čipova Arm nalazi se u pregovorima sa američkim pandanom NVIDIA sa idejom da ova kompanija postane značajan investitor pre planirane inicijalne ponude akcija (IPO) Arma.

Arm se nada da bi NVIDIA, koja je postala prvi dizajner čipova koji je preskočio prag vrednovanja od hiljadu milijardi dolara, mogla pristati na dugoročni vlasnički udeo u kompaniji.

Međutim, kako navode isti izvori, postoji neslaganje oko vrednovanja ovog biznisa. NVIDIA vrednost Arma vidi u rasponu 35-40 milijardi dolara, dok britanska kompanija očekuje vrednovanje bliže nivou od 80 milijardi dolara.

Eventualno prisustvo kompanije kao što je NVIDIA u vlasničkoj strukturi moglo bi da podstakne IPO s obzirom da bi investitori svakako bili voljniji za ulaganje.

Kao što je poznato, prošle godine je neslavno okončan pokušaj preuzimanja Arma nakon što NVIDIA nije dobila potrebna regulatorna odobrenja od SAD, Velike Britanije i EU. Ovaj posao trebalo da je vredi 66 milijarde dolara.

Izvor: Investing, FT, Momentum