Najveći američki proizvođač memorijskih čipova, Micron Technology, očekuje da operativni troškovi u tekućem kvartalu budu iznad ranije iznetih očekivanja, što je oborilo vrednost akcija kompanije uprkos tome što su projektovani prihodi iznad gornje zone očekivanog raspona.

Kompanija je izvestila da očekuje pirlagođene operativne troškove u fiskalnom prvom kvartalu od oko 990 miliona dolara, više od ranije date prognoze od oko 900 miliona dolara.

Uprava kompanije je na UBS-ovoj tehnološkoj konferenciji saopštila da su veći troškovi posledica tajminga troškova istraživanja i razvoja ali i prodaje imovine.

Uprkos ovome, kompanije predviđa da se prilagođena bruto margina u kvartalu približi pozitivnoj teritoriji usled poboljšanog stanja sa zalihama i većih cena čipova na tržištu.

Micron sada očekuje prihod u kvartalu od oko 4,7 milijardi dolara, u odnosu na prethodnu prognozu 4,2-4,6 milijarde dolara.

Kada je profitabilnost u pitanju, prilagođeni gubitak po akciji se očekuje oko nivoa od jednog dolara u odnosu na ranije datu prognozu 1,00-1,14 dolara.

Akcije Micron-a pred kraj trgovanja beleže minus od skoro tri odsto na 75,3 dolara, dok su od početka godine u plusu od oko 50 procenata.

Izvor: Reuters, Momentum